Milí přátelé, stránky naší fotobanky jsou primárně založeny na komfortním prohlížení a množství vyhledávacích i ostatních funkcí, což přese všechnu snahu nelze na mobilních telefonech plnohodnotně zajistit, prosíme tedy, abyste ve vlastním zájmu (obzvláště v situacích, kdy hodláte naší nabídku v celé šíři posoudit a uvažujete o nákupu) přistupovali na stránky Fotogenu z větších obrazovek, tedy z tabletů a výše, největšího komfortu pak dosáhnete na monitorech stolních počítačů.
  můj účet 


Empírový Radeckého pomník z roku 1859 Autor: neznámý
Lokace: Praha
ID 3-4311-11791-227061

Empírový Radeckého pomník z roku 1859

Empírový Radeckého pomník z roku 1859. Podle pomníku byla dolní část Malostranského náměstí přejmenována na náměstí Radeckého. Starý vžitý název ale nezanikl a tak byly používány oba, a to i na pohlednicích. Maršál Václav hrabě Radecký z Radče (1766-1858), ze starého českého rodu, jeden z nejslavnějších a nejúspěšnějších rakouských vojevůdců, vítěz bitvy u Custozzy z roku 1848, byl nositelem Řádu Zlatého rouna, velkokříže Vojenského řádu Marie Terezie a dalších vysokých vojenských řádů a vyznamenání. Autory pomníku ulitého v Norimberku z bronzu ukořistěných sardinských děl (stál téměř 98 tisíc zlatých) byli známi sochaři bratři E. a J. Maxovi. Postava maršála stojí na štítě neseném osmi vojáky z různých druhů vojsk. Pomník byl odstraněn těsně po vzniku Československa v roce 1919, dnes je vystaven v Lapidáriu Národního muzea na pražském Výstavišti. Vlevo mohutný Grömlingovský palác, též dům U kamenného stolu, čp. 5, zasahující šikmo do náměstí. Kolem roku 1912. https://www.starapraha.cz/pohlednice-praha-malostranske-namesti.php The Radecký Monument in the Empire style from 1859. fter to which the lower part of Malostranské Square changed its name to Radecký Square. However, the old and established name did not disappear, and so both names were used, even on postcards. Marshal Wenceslas Count Radecký of Radeč (1766-1858), a scion of an old Czech noble house, was one of the most famous and successful Austrian army leaders, the winner of the battle at Custozza in 1848 and bearer of the Golden Fleece Order, the Grand Cross of the Military Order of Maria Theresa, and other high military orders and decorations. The brothers E. and J. Max were designers of the monument (it cost nearly 98,000 guldens), cast in Nuremberg using bronze from captured Sardinian guns. The marshal’s figure stands on a shield carried by eight soldiers from a variety of armies. The monument was removed in 1919, after the formation of Czechoslovakia, and it is now to be seen in the lapidarium of the National Museum at Prague exbibition area. On the left, the imposing Grömling Palace, also called U Kamenného stolu (The Stone Table), No. 5, which abuts on the square obliquely. Around 1912. https://www.old-prague.com/postcards-prague-the-lesser-town-square.php

L1vedlejší část díla500 CZK
Licence L1 = obrazový materiál jako vedlejší součást díla
Pod pojmem "vedlejší dílo" se chápe použití obrazového materiálu k ilustrativním, doplňkovým účelům, kdy je vedlejší, nedominantní součástí jiného díla.
V případě užití na webu, tj. při použití výlučně na internetu v elektronické formě, typicky doplněk webové stránky, webové prezentace, elektronické verze časopisu atd.
XL1vedlejší část díla1000 CZK
Licence XL1 = obrazový materiál jako vedlejší součást díla
Pod pojmem "vedlejší dílo" se chápe použití obrazového materiálu k ilustrativním, doplňkovým účelům, kdy je vedlejší, nedominantní součástí jiného díla.
V případě užití k tisku typicky doplněk textu knihy či časopisu, katalogu, tištěné prezentace, audiovizuálního díla, výstavy, výzdoby interiéru nekomerčních prostor apod.
L2hlavní část díla2500 CZK
Licence L2 = obrazový materiál jako hlavní (dominantní) součást díla
Pod pojmem "hlavní dílo" se chápe použití obrazového materiálu tak, že podstatným způsobem ovlivňuje výslednou vizuální stránku výsledného díla či dílu zcela dominuje.
V případě užití na webu, tj. při použití výlučně na internetu v elektronické formě, typicky obal či úvodní obrazovka elektronické hry, přední strana elektronické verze časopisu či knihy, hlavička webu, součást bannerové reklamy na další výrobky a služby, kde obrazový materiál není sám o sobě motivem atd.
XL2hlavní část díla7500 CZK
Licence XL2 = obrazový materiál jako hlavní (dominantní) součást díla
Pod pojmem "hlavní dílo" se chápe použití obrazového materiálu tak, že podstatným způsobem ovlivňuje výslednou vizuální stránku výsledného díla či dílu zcela dominuje.
V případě užití k tisku například obal knihy, krabice elektronické hry, titul bookletu, plakát výstavy, přední strana časopisu, výzdoba interiéru komerčních prostor, součást tištěné reklamy, příp. I elektronické venkovní reklamy na další výrobky a služby, kde obrazový materiál není sám o sobě motivem atd.
další nabídka
L3další příjem10000 CZK
Licence L3 = obrazový materiál slouží k dalšímu příjmu
Pod pojmem "další příjem" se chápe použití obrazového materiálu tak, že obrazový materiál je sám o sobě motivem, který je předmětem dalšího příjmu.
V případě užití na webu je to prodej výlučně v elektronické formě, typicky například elektronická přání či pohlednice.
XL3další příjem20000 CZK
Licence XL3 = obrazový materiál slouží k dalšímu příjmu
Pod pojmem "další příjem" se chápe použití obrazového materiálu tak, že obrazový materiál je sám o sobě motivem, který je předmětem dalšího příjmu.
V případě užití k tisku typicky potisk hrnečků, triček, kalendáře, jakékoli předměty, určené k dalšímu prodeji, například tištěné pohlednice, placky, magnetky apod.
 pro licenční podmínky rozklikněte řádek
ceny jsou uvedeny bez DPH 

Máte sbírku? Chcete vydělávat s námi?

zajímá mne to

kategorie

doprava etnologie krajina místopis
nahota osobnosti portrét Praha
práce předměty události umění
věda vojsko volný čas zvířata

vydělávejte s námi plány a ceny kontakty
obchodní podmínky nejčastěji kladené dotazy zpětná vazba

© 2024 SKILL production s.r.o.

SKILL production
tvorba www, firemní a svatební videa